En annen variant av kvicklunsjkake!
Skal vi se... det var den oppskrifta.. Det er mange forskjellige oppskrifter på disse kvicklunsjkakene. De fleste er i overkant mektig. Derfor har jeg valgt en veldig lys, mild grunnkake på akkurat denne. Håper jeg husker riktig i forhold til hvilke krem jeg endte opp med å bruke, for det har vært litt forskjellig fra gang til gang.
Sjokoladekaka:
3 egg
4,5 dl sukker
250 g smør
2,5 dl melk
6 dl hv.mel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
5 ss nesquick
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Smelt smør og bland i melk.
3. Bland det tørre.
4. Ha smør/melk og det tørre vekselsvis i eggedosisen.
5. Denne kaken kan stekes både som langpanne kake og som springform kake, å i denne sammenheng brukte jeg en 26 cm springform.
6. Kaken skal stekes midt i ovnen på 180 grader.
Langpanne 20-30 min, Springform ca 45 min.
Når kaken er avkjølt deler jeg den i tre.
Glasur:
200 g melkesjokolade
2 ss kald kaffe
300 g smør
225 g melis
2 små egg
1. Rør smør og melis hvitt og luftig.
2. Smelt melkesjokolade i micro eller vannbad og ha i kaffe.
3. Ha sjokolade i smørblandingen( men ikke la den være for varm)
4. Pisk godt
5. Tilsett ett og ett egg og pisk godt i mellom og tilslutt.
Ting du trenger i tilegg til kake og glasur:
-(tror det var) 12 pk kvicklunsj
-marsipanblomster eller annen pynt
-Valgfri sjokolade 200 g til å ha på toppen av kaka. Jeg har brukt melkesjokolade, men for dere som spiser nøtter, så er det meningen at man skal ha firkløver på grunnkaka hvis den bakes i langpanne, så tipper det er godt også.
- innimellom har jeg også hakket mørk 70% sjokolade å hatt i glasuren.
Kakepynting:
1. Ha glasur i mellom begge lagene i kaka, men ikke på toppen. Smør også på sidene.
2. Brekk kvicklunsjen i to(slik at du får to og to strimler) Kan være lurt å brekke den når den ikke er iskald og heller putte det i kjøleskapet litt før dekorering.
3.Fest kvicklunsjen til glasuren enten hele veien rundt eller til dit du vil en evt åpning til pynt skal være.
4 Smelt (den valgfrie) sjokoladen og hell på toppen, Spre den fint uten at alt for mye renner av langs sidene. Nå kommer den til å feste kvicklunsjen enda mer. Denne kaken bør stå kaldt min 2-3 timer
Barnevarianten av denne kaka er med nonstopp eller smarties på toppen og kittykat rundt:-)
Generelt , så er dette en kake man kan mixe og trikse mye med selv:-)
Lykke til:-)
Den så god ut! Har du oppskrift? :)
SvarSlettJa, tenger du den med engang? eller holder det at jeg legger den ut til uka?
SlettIngen hast nei :)
SlettGleder meg til å prøve denne :) ��
SvarSlett:-) Håper du liker Katrine:-)
SvarSlett