Søk i denne bloggen

tirsdag 29. desember 2015

            Kaken for fiskerne:-)









Enda en kvikklunsj kake, denne gangen med fisker tema. Her kommer oppskriften:

Selve sjokoladekaken:
4 egg
300g sukker, piskes til eggedosis

125g smør 
125g kokesjokolade(lys), smeltes sammen og avkjøles litt
vend det forsiktig inn i eggedosisen

200g hv mel
2ts bakepulver
1,5 dl sterk(kald) kaffe
siktes inn og vendes forsiktig inn i røren.

Smør en 24-26 springform og hell i røra,
stekes nederst i ovnen på 180 grader i 40-45 min.

Smørkrem:
Rør 200g smør og 400g melis og 2 ts vaniljesukker hvitt.
Pisk inn 2 egg(ett av gangen)
smelt 200 g melkesjokolade (pass på at den ikke er for varm)
Bland sjokoladen inn i kremen, og tilsett evt 100 g melis hvis kremen er for tynn.

Toppingen:
200 g melkesjokolade og 1 dl fløte. Varm fløten opp, ta den av platen og tilsett sjokoladen, rør til all sjokolade er oppløst.

Start med å bake kaken, la den avkjøles helt og del den i tre. 
Lag deretter smørkrem og topping, 
fyll lagene med krem. smør krem rundt hele kanten av kaken også(for å få festet kvikklunsjen) 
Jeg brukte 14 kvikklunsj (tror jeg det var). De deler du i to, slik at du får strimler med to og to remser kvikklunsj. Når du har fått på plass all kvikklunsjen, så knyter du et sløyfebånd rundt for å holde alt på plass. 
Tilslutt heller du toppingen på kaken. Det hender at noe siver ut på sidene hvis den er for flytende når du heller den på, men det gjør egentlig ingenting, da dette også blir festemiddel for kvikklunsjen. Bare tørk av langs kantene før servering hvis det renner mye. 

Når det gjelder marsipanfigurene lager jeg dem minimum 4 dager før, slik at de bare er å plassere på kaken før toppingen stivner:-)
Det eneste som ikke er spiselig er fiskestangen, den er en grillpinne og vokset tråd:-)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar