Søk i denne bloggen

fredag 19. september 2014

En annen variant av kvicklunsjkake!



Denne er det litt mindre sjokolade i, derav litt mindre mektig:-)

Skal vi se... det var den oppskrifta.. Det er mange forskjellige oppskrifter på disse kvicklunsjkakene. De fleste er i overkant mektig. Derfor har jeg valgt en veldig lys, mild grunnkake på akkurat denne. Håper jeg husker riktig i forhold til hvilke krem jeg endte opp med å bruke, for det har vært litt forskjellig fra gang til gang.

Sjokoladekaka:

3 egg
4,5 dl sukker
250 g smør
2,5 dl melk
6 dl hv.mel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
5 ss nesquick


1. Pisk egg og sukker til eggedosis.

2. Smelt smør og bland i melk.  
                                                   
3. Bland det tørre.

4. Ha smør/melk og det tørre vekselsvis i eggedosisen.

5. Denne kaken kan stekes både som langpanne kake og som springform kake, å i denne sammenheng brukte jeg en 26 cm springform.

6. Kaken skal stekes midt i ovnen på 180 grader.
Langpanne 20-30 min, Springform ca 45 min.

Når kaken er avkjølt deler jeg den i tre.

Glasur:

200 g melkesjokolade
2 ss kald kaffe
300 g smør
225 g melis
2 små egg

1. Rør smør og melis hvitt og luftig.

2. Smelt melkesjokolade i micro eller vannbad og ha i kaffe.

3. Ha sjokolade i smørblandingen( men ikke la den være for varm)

4. Pisk godt

5. Tilsett ett og ett egg og pisk godt i mellom og tilslutt.


Ting du trenger i tilegg til kake og glasur:
-(tror det var) 12 pk kvicklunsj
-marsipanblomster eller annen pynt
-Valgfri sjokolade 200 g til å ha på toppen av kaka. Jeg har brukt melkesjokolade, men for dere som spiser nøtter, så er det meningen at man skal ha firkløver på grunnkaka hvis den bakes i langpanne, så tipper det er godt også.
- innimellom har jeg også hakket mørk 70% sjokolade å hatt i glasuren.


Kakepynting:

1. Ha glasur i mellom begge lagene i kaka, men ikke på toppen. Smør også på sidene.

2. Brekk kvicklunsjen i to(slik at du får to og to strimler) Kan være lurt å brekke den når den ikke er iskald og heller putte det i kjøleskapet litt før dekorering.

3.Fest kvicklunsjen til glasuren enten hele veien rundt eller til dit du vil en evt åpning til pynt skal være.

4 Smelt (den valgfrie) sjokoladen og hell på toppen, Spre den fint uten at alt for mye renner av langs sidene. Nå kommer den til å feste kvicklunsjen enda mer. Denne kaken bør stå kaldt min 2-3 timer

Barnevarianten av denne kaka er med nonstopp eller smarties på toppen og kittykat rundt:-)
Generelt , så er dette en kake man kan mixe og trikse mye med selv:-)

Lykke til:-)

              

5 kommentarer:

  1. Den så god ut! Har du oppskrift? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, tenger du den med engang? eller holder det at jeg legger den ut til uka?

      Slett
  2. Gleder meg til å prøve denne :) ��

    SvarSlett
  3. :-) Håper du liker Katrine:-)

    SvarSlett